Kruidenbedrijf VAN LAETHEM bvba scoort op duurzaamheid

ma. 31 augustus 2015

Zopas werden de genomineerden bekend gemaakt van de beste Belgische duurzaamheidsrapporten, een organisatie van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR). Onder de genomineerden, in de categorie KMO's, is er ook het lokale kruidenbedrijf, Van Laethem, Bell’aroma.

“De oproep om mee te doen aan dit ESF-project ( Europees Sociaal Fonds) naar de bedrijven uit de fruit en groentesector  werd gedaan vanuit onze beroepsfederatie Fresh Trade Belgium.  Het project zelf hebben we uitgewerkt in samenwerking met consultant Sliding Doors en met de steun van Unizo.  

Het is voor het eerst dat we een duurzaamheidsproject maken. We vinden het een hele eer voor ons bedrijf en voor onze  medewerkers dat we hiervoor genomineerd zijn. Als je ziet dat grote spelers als Triodos bank en Ecopower meedingen naar deze prijs, dan vind ik het een mooie verdienste dat ook onze organisatie een plaats bereikte in deze lijst” aldus Armelle Moonens, zaakvoerder.

“Voorafgaand aan dit project heeft het bedrijf  reeds een jarenlang engagement opgebouwd door de verschillende audits op gebied van kwaliteit, voedselveiligheid , milieuproblematiek en sociaal engagement van onszelf en onze leveranciers. We hebben ’ ja’ gezegd op deze oproep omdat het vanuit  onze bedrijfsvoering een duidelijk signaal is naar de sector hoe belangrijk een audit  wordt in de  richting van sociaal engagement en ecologische bewustwording”, vervolledigt John Van Laethem, zaakvoerder.

U kan het duurzaamheidsrapport bekijken op de website http://www.bellaroma.eu/

De uitslag wordt bekend gemaakt op 24 november, in de hoofdzetel van KBC te Brussel.

Meer info: http://www.bellaroma.eu  of info@bellaroma.eu

Terug naar overzicht